Lúgos víz


VízivásAz ember egészsége szempontjából fontos a savak és lúgok egyensúlya a testben. Gyakorlatilag minden degeneratív betegség, beleértve a rákot, az ízületi gyulladást, a szív- és érrendszeri betegségeket, a veseköveket és az epeköveket, sőt még a fogszuvasodást is, a test túlzott savasodásával kapcsolatba hozhatók.

Az emberi test rendelkezik egy beépített mechanizmussal, amely fenntartja a vér állandó pH-értékét (7,4). Ez úgy működik, hogy más helyekről, beleértve a csontokat, lágy szöveteket, testnedveket és nyálat, savas és lúgos ásványi anyagokat képez, ezáltal ingadozásokat okozva a pH-ban ezeken a szöveteken. Ezért nagyon fontos, hogy segítsük a testet az egyensúly fenntartásában.

Miközben az anyagcseréjéhez a test magától savakat termel, nem képes lúgot előállítani, így ezt megfelelő étkezéssel és elegendő lúgos víz ivásával kell pótolni. A lúgos víz hiánya számos egészségügyi problémát okozhat, például a rák nem képes megélni lúgos (alkalikus) környezetben.

Miért igyunk lúgos vizet?

Az emberi test 70%-a vízből áll, minden sejt vízből épül fel. Ezért ajánlott napi legalább 1,5 liter vizet inni, fizikai tevékenység, hőség vagy a test savasodása esetén akár 4 litert is. A legmegfelelőbb víz a lúgos víz, amely nemcsak oltja a szomjat, hanem segít a testnek a savak semlegesítésében.

A gyomor folyamatosan tartja a pH-értékét 4-en. Ez azt jelenti, hogy amikor lúgos vizet iszunk, a gyomor egy mechanizmust indít el, amely sósavat termel, hogy visszaállítsa a pH-értéket az eredeti szintre. Minél több lúgos vizet iszunk, annál több savat bocsát ki a gyomor. A sósav melléktermékei nátrium- vagy kálium-hidrogénkarbonátok, amelyek a véráramba jutnak. Ezek a hidrogénkarbonátok lúgos pufferek, amelyek a felesleges savakat semlegesítik a vérben, és a salakanyagokat folyékony állapotba oldják. Semlegesítik a savas hulladékokat.

Ahogy a test öregszik, ez a lúgos folyamat romlik, és több hulladékanyag és sav halmozódik fel a testben.

Lúgos víz hatása elektronfelesleggel:

  • jobb hidratálás,
  • a lúgos víz javítja a tápanyagok felszívódását,
  • toxinok felszabadulása,
  • a test lúgosítása,
  • antioxidáns hatás,
  • küzd a szabadgyökökkel,
  • emeli a víz pH-értékét,
  • segít helyreállítani a a test sav-bázis egyensúlyát,
  • csökkenti a nehézfémeket és klórt (ólom, réz, cink...),
  • csökkenti a vízkeménységet,
  • csökkenti a szerves szennyeződéseket és a peszticideket,
  • segíti a test méregtelenítését,
  • semlegesíti a savas hulladékokat, amelyek sok diagnózis, például rák, cukorbetegség, ízületi gyulladás, emésztési problémák... okozói,
  • javítja a bél perisztaltikáját,
  • segít az oszteoporózis ellen,
  • javítja az anyagcserét és az immunrendszert,
  • segít a vonal fenntartásában és fogyásban.

Miért nem ugyanaz a víz a szűrő kancsóból, mint az alkálikus kancsóból?

Valaha feltetted-e már a kérdést, hogy van-e különbség a szűrt kancsó és az alkáli víz között? A szűrő kancsó fő összetevője a aktív szén, amely klórt, peszticideket és más káros anyagokat tartalmaz. A másik fontos összetevő a gyantacsere, amely csökkenti a fémek tartalmát és a vízkeménységet.

Alkalizáló kancsó szűrők fejlettebbek, mint a hagyományos vízszűrők. A természetes szűrési folyamat mellett pH-növekedést is okoz, így a kezelt víz jobb hidratációs tulajdonságokkal rendelkezik, ami a szervezet számára könnyebben felszívódik.

Víz öntése pohárba

Az ionizált víz lehet lúgos vagy savas

Amikor azt mondjuk, hogy a víz ionizált, ez azt jelenti, hogy elektronokkal van gazdagítva. Lehet ionizált víz lúgos vagy savas. Mindkettőnek rendkívüli hatásai vannak. A népi gyógyászatban a savas vizet használják sebgyógyításra, gombás fertőzések eltávolítására vagy égési sérülések kezelésére. Ma főként kozmetikai és fertőtlenítési célokra használják.

Lúgos ásványvizek

Gondolkodtál már azon, hogy milyen a ásványvizek pH-ja? Az üzletekben kapható ásványvizek túlnyomó többsége savas, de ha alaposan keresel, talán találsz lúgosat is. A palackozott vizek, legyen az lúgos vagy savas, több hátránnyal is rendelkeznek. Egyrészt magasabb áruk van, másrészt higiénikus megbízhatóságuk is kérdéses. Mire a víz a palackból az asztalodra kerül, akár több hónap is eltelhet. A műanyag palackból mérgező anyagok kerülnek a vízbe, és ha a víz nincs szigorúan higiénikus körülmények között tárolva, baktériumok szaporodhatnak benne.

Hogyan készítsünk saját lúgos vizet?

A hordozható alkalikus vízbeállító eszközök pH-eredményei a bejövő víztől és az érintkezési időtől függenek. Minél tovább van a víz kapcsolatban az ásványokkal, annál magasabb pH-t ér el. A csapvíznek körülbelül 10-20 perc kell a változáshoz. Hordozható eszközökkel bárhol és bármikor készíthetsz lúgos vizet.

  1. Lúgos vizet palackozva műanyag palackban. A leggyorsabb módja annak, hogy lúgos vízhez juss. A palackozott lúgos víz kapható élelmiszerboltokban és gyógyszertárakban.
  2. Lúgos víz stift – egy lúgos stift elegendő 0,5l víz aktiválására, és körülbelül 500l lúgos vizet képes előállítani. Minél tovább hagyod a vízben a stiftet, annál magasabb lesz a víz pH-ja.Lúgos kancsó lúgos víz készítéséhez
  3. Lúgos energia poharak – ezeknek a poharaknak a térfogata a választott típus függvényében változik, körülbelül 370ml. A víz tulajdonságaitól és a használat intenzitásától függően a töltet 3-6 hónapig tart. Az energia pohárral elérhető a víz pH-értéke 9,2.
  4. Lúgos kancsó vízhez – a kancsó térfogata 2l, és a tartály képes 2500-3000l vizet lúgos vízzé alakítani. Elegáns dizájnja alkalmas a hűtő ajtajába.
  5. Víz ionizátor – a víz ionizátorok közvetlenül a vízcsapokhoz vannak csatlakoztatva. A szelep segítségével beállíthatod, hogy lúgos vizet vagy sima ivóvizet szeretnél-e, és ugyanígy beállíthatod, hogy az eljátszott víz milyen pH-értékkel rendelkezzen. Hátrányuk, hogy nem hordozhatók és drágábbak.

Mindegyik eszköz golyócskákkal (kivéve a ionizátorokat) töltött töltetet tartalmaz, amelyek:

  • negatív potenciált (ORP) termelnek
  • csökkentik a klórt
  • hosszabb hullámú infravörös hullámokat bocsátanak ki

Kínában, ahol ezeket a golyócskákat gyártják, gyakran nevezik őket turmalin gömböknek. A nano poharak és kazetta töltetek megfelelnek az France Organisation for Technical Conformity szabványainak Párizsban és megfelelnek a 1935/2004/EC és az EN ISO 8442-2:1998 szabványoknak, a vízkezelés során alkalmazott anyagok és golyócskák nehezítő fémekéték és más részecskéketre vonatkozó előírásoknak.

A lúgos víz előállítási folyamatában létrejövő hatás:

  • Hidrogén felszabadulása.
  • A pH érték módosítása a víz lúgosságának növelésével.
  • A víz negatív ionokkal gazdagodik.
  • A víz ORP potenciálcsökkenése az elektronok megszerzésével.
  • A vízmolekulák által létrehozott klaszterek (csoportok) mérete csökken, ami jobb hidratálódó és oldó képességeket eredményez.
  • A klór elnyelődik a víz.

Lúgos életmód és sav-bázis egyensúly kezelése

A reggeli vizelet pH-jának ellenőrzése és az élelmiszerek 70%-ban lúgos és 30%-ban savas arányú fogyasztása még inkább javítja az egészségügyi állapotát. A kínai nézet szerint a különböző ételek hatása és a szervezet pH-jának növelése vagy csökkentése a következő táblázatban szerepel: Ellentmondás, hogy bár a citrom savas, végeredményben lúgos hatást fejt ki. Míg a cukor édes, az eredmény savas. Míg a desztillált víz semleges, az eredmény savas, vagyis lúgokat von el a testtől.

pH 10 - 1000-szer lúgosabb
Erősen ionizált lúgos víz, nyers spenót, vörös káposzta, karfiol, hagyma, citrom, uborka, tengeri alga, spárga.

pH 9 - 100-szor lúgosabb
Olívaolaj, mangó, padlizsán, saláta, édesburgonya, áfonya, kivi, dinnye, grapefruit, cékla, zöldség.

pH 8 - 10-szer lúgosabb
Almák, eper, mandulák, paprika, avokádó, paradicsom, dinnye, friss gabonafélék, gombák, cseresznye, narancs, sárgabarack, őszibarack, banánok.

pH 7 - semleges
Emberi vér (pH 7,3 - 7,4), a legtöbb csapvíz, margarinfo, frissen fejtett tej, olajok, kivéve olívaolaj.

pH 6 - 10-szer savasabb
Savas tej, joghurt, gyümölcslevek, bab, rizs, osztriga, kókusz, hidegvízi hal, tojás, lazac, tonhal, tea, kakaó.

pH 5 - 100-szor savasabb
Savanyított sózott vaj, rizses sütemények, sör, cukor, lencsécskék, konzervgyümölcsök, desztillált víz.

pH 4 - 1000-szer savasabb
Kávé, a legtöbb dió, szilva, magas zsírtartalmú tej, krémsajtok, pattogatott kukorica, marhahús.

pH 3 - 10 000-szer savasabb
Savanyú bárány, fekete tea, csokoládé, ecet, bor, puhatestűek és rákok, péksütemények, különböző félkész ételek, szénsavas italok, dohány, sajtok, mikrós ételek.

Az eredményeink, hogy bemutassuk a pH és ORP változását a turmalin golyócskákkal

  • A víz pH- és ORP-értékeinek eredménye a belépő víz pH- és ORP-értékeitől és az érintkezési időtartamtól függ. Minél tovább érintkezik a víz az ásványokkal vagy az ionizáló lemezek között, annál magasabb pH és annál több elektront szerez a víz (negatív ORP).
  • Ha a víz íze túl erős, hígítsa sima vízzel.
  • Próbáljon annyi vizet készíteni, amennyit egy rövidebb idő alatt, 2-3 órán belül, meg tud inni. Az ásványi töltetek alkalmasak a vízionizátorok alacsonyabb paraméterű finomítására a pH és az elektronok számának növelése érdekében, rövidebb kezelési idő alatt, azaz 2-3 perc alatt. A vezetékes víznek hosszabb időre van szüksége az enyhe tulajdonságváltozáshoz - 10-15 percre, nagyobb változáshoz időtartamot kell hosszabbítani.
  • Ajánlott napi 2l, lehetőleg elektronokban gazdag, lúgos víz fogyasztása. Kezdje el először fél literrel naponta, és két-három hét alatt fokozatosan érjen el napi 2 litert.

Alkalikus stift mérése

Aktiválatlan stift mérése:
Bemenet: víz pH 7,89, ORP +78 mV.
Mérés egy óra után: pH 8,23, ORP +78 mV.
Mérés 24 óra után: pH 8,8, ORP +3 mV.

Az első aktiválás után forró vízzel mért stift:
Bemenet: víz pH 5,96, ORP +182 mV. Toma Natura enyhén szénsavas.
Mérés 15 perc után: pH 6,01, ORP +125 mV.
Mérés 1 óra után: pH 6,15, ORP +6 mV.
Mérés 1,5 óra után: pH 6,24, ORP -38 mV.

Harmadik aktiválás utáni stift mérése forró vízzel:
Bemenet: víz pH 7,6, ORP +126 mV.
Mérés 15 perc után: pH 7,99, ORP +56 mV.
Mérés 20 perc után: pH 8,17, ORP +27 mV.
Mérés 24 óra után: pH 8,62, ORP -48 mV.

NANO pohár mérése

Aktiválatlan alkalipohár mérése:
Bemenet: víz pH7,9, ORP +75 mV.
Mérés egy óra után: pH 8,27, ORP +20 mV.
Mérés 2 óra után: pH 8,49, ORP -6 mV.
Mérés 24 óra után: pH 9,43, ORP -88 mV.

Az első aktiválás utáni pohár hatásának mérése forró vízzel:
Bemenet: víz pH 5,96, ORP +182 mV - Toma Natura enyhén szénsavas.
Mérés 15 perc után: pH 6,11, ORP +108 mV.
Mérés 1 óra után: pH 6,39, ORP -35 mV.
Mérés 1,5 óra után: pH 6,58, ORP -45 mV.

Az harmadik aktiválás utáni pohár hatásának mérése forró vízzel:
Bemenet: víz pH 7,6, ORP +126 mV.
Mérés 15 perc után: pH 8,71, ORP -18 mV.
Mérés 20 perc után: pH 8,91, ORP -27 mV.

Alkálikus kancsó mérése

Aktivált 2l-es tartály betétjének mérése:
Bemeneti víz pH 7,72, ORP +186 mV, térfogat 2l, 3 óra után pH 8,56, ORP -15 mV.
Az eredményeket befolyásolja, hogy a vízmolekulák hogyan kerülnek kapcsolatba a golyócskákkal, és így a víz örvénylésével és mozgásával, a víz térfogatával...

Ionizátor Family Premium vízmérése

Teljesítmény: max 320 W a víz minőségétől függően
Elektrolízis: folyamatos, beépített vízáramlás-érzékelővel
Ionizáló sejt anyaga: Átfolyás 1-5 liter/perc. Ideális átfolyás 2 liter/perc.
Ionizáló sejt: Sintrált platina titánon, 5 lemez, 480cm2 terület, finom kerámia membrán Japánból
Beépített aktív szénszűrő Japánból
Tömeg: kb. 4 kg
Beszivárogó víznyomás: 0,1-0,65 MPa
Beszivárogó víz hőmérséklete: 2°C-tól 40°C-ig
Monitor: 3,5 hüvelykes LCD kijelző, 7 színnel
Áramlás érzékelése: igen
Elektódák automatikus tisztítása: igen
Víz minősége: Széles spektrumú beállítás a víz minőségének
Vezérlés: mikroszámítógép
Fokozatok száma: 4 lúgos fokozat és 2 savas víz fokozat
Tömlők: orvosi szilikon alkalmazásokhoz
Elérhető pH 4-től 10,5-ig, a bejövő víz pH, ORP és TDS értékétől függően. Az ORP szintén a bejövő víz pH, ORP értékétől függ. Az ionizációs hatás beállítása a bemeneti víztől függ. Az ásványi anyag mennyisége növelheti az ionizálás erősségét.
A kívánt pH külön programozása minden gomb számára.
Működési tartomány TDS elfogadható hatékonysággal 80-850.
A méréseink eredményei: A bemeneti víz TDS-szintje 180-200 között mozog.
bemeneti pH/ORP
kimeneti pH/ORP
7,71/+255mV, +8,65/-186mV
bemeneti pH/ORP, kimeneti pH/ORP:
7,75/+172mV, +9,08/-97mV
bemeneti pH/ORP, kimeneti pH/ORP: 7,8/+280mV, +9,28/-57mV
bemeneti pH/ORP, kimeneti pH/ORP: 7,8/+289mV, +8,86/-160 mV 1l/min és 8,71/-146mV 2l/minnél.

A fent említett eredményekre a gyártó véleménye szerint vízlágyító szükséges, hogy a paramétereket javítsák, és elérjék a negatív, lúgosított víz alacsonyabb ORP szintjét.

František Kokos mérnök