Az alkalikus víz hatásai


Még az ivóvíz is tartalmaz káros anyagokat

Csak 10-ből 1 ember fogyaszt elegendő mennyiségű folyadékot naponta. A vízivás nemcsak a szomjúságot csillapítja, hanem a megfelelő ivási rendszer betartása elengedhetetlen sok testi funkcióhoz – mint amilyen az ételek mozgatása, a toxinok kiürítése, a testhőmérséklet szabályozása, a testnedvek fenntartása, stb. Sok egészségügyi és táplálkozási szakértő szerint tisztított vizet kellene innunk, és kerülni a cukros és szénsavas italokat.

Csapvíz

A csapvíz azonnal hozzáférhető és korlátlan mennyiségben. De mielőtt a pohárba kerül, hosszú úton és különféle technológiai, fizikai-kémiai kezeléseken megy keresztül. Annak ellenére, hogy a csapvíz iható és nem ártalmas az egészségünkre, tartalmaz olyan anyagokat, amelyek befolyásolják az ízét és az illatát. A víz minőségét és egészségügyi biztonságát a vízművek szavatolják, de csak a ház csatlakozási pontjáig. Ettől a ponttól ön önmaga felelős a víz minőségéért!

Veszélyes anyagok, amelyeket az ivóvíz tartalmazhat:

  • Klór
  • Ólom, azbeszt, réz, vas, mangán
  • Nitrátok
  • Baktériumok
  • Növényvédő szerek
  • Magnézium és kalcium, amelyek a víz keménységét okozzák
  • Szerves vegyületek, amelyek rákkeltő hatásúak lehetnek

A rossz minőségű ivóvíz jelentős egészségügyi kockázatot jelent. Még a kis mennyiségű szennyeződések is egészségügyi problémákat okozhatnak, amelyek lehet, hogy nem jelentkeznek azonnal, de felhalmozódnak a szervezetben. A víz akkor tiszta, ha nincs semmilyen íze vagy színe.

Szűrőkancsó és lúgosító korsó

Vízszűrő kancsó

A szűrőkancsók az ivóvíz utólagos kezelésére szolgálnak. A csapvíz kancsóba töltése után átfolyik a szűrőn a fő tartályba. A szűrő fő összetevője az aktívszén, amely elnyeli a klórt, a növényvédő szereket, a szerves vegyületeket és egyéb káros anyagokat. Ezüsttel van kezelve, hogy megakadályozza a baktériumok növekedését a szűrő használata során. A másik lényeges összetevő a gyantacserélő, amely csökkenti a fémek tartalmát és eltávolítja azokat az ásványi anyagokat, amelyek a víz keménységét okozzák. A kancsók szűrőit rendszeresen cserélni kell. Egy szűrő körülbelül 100-150 liter vizet képes megtisztítani – attól függően, hogy milyen minőségű a víz.

Lúgosító korsó

A lúgosító korsók szűrői fejlettebbek, mint a standard vízszűrők. Míg a standard vízszűrők jók a káros anyagok eltávolításában, sok esetben a víz filtrálás után savasabb, mint előtte volt. A lúgosító szűrő természetes szűrési folyamatán kívül növelik a víz pH-ját is. A pH érték a bemeneti víztől és a szűrő hatásának hosszától függ. Minél tovább van a víz a szűrővel érintkezve, annál magasabb lesz a pH-ja. Az egyenletes pH segít megelőzni a betegségek kialakulását. A lúgosító kancsóval kezelt víz jobb hidratáló tulajdonságokkal rendelkezik, erős antioxidáns, növeli a szervezet ellenállását, könnyebben felszívódik, stb. Többet a lúgosított víz hatásairól a Test savasodni... hogyan... cikkben olvashat. Egy lúgosító szűrő 2 500–3 000 liter vizet képes megtisztítani, ami legalább 17-szer több, mint egy klasszikus vízszűrő a szűrőkancsóban.

Az alkáli víz előállításához nemcsak lúgosító kancsókat használnak, hanem:

  1. Alkáli vízrudak
  2. Nano energetikai poharak
  3. Vízionizátorok